Vállalkozások

Rendkívüli tájékoztatás

Tisztelt Somogyjádi Lakosok!

A Kormány által elrendelt rendkívüli veszélyhelyzetre tekintettel, illetve a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében a következőkről tájékoztatjuk a lakosságot!

Szükség lesz a felelős és a tudatos viselkedésre a következő időszakban. A legfontosabb, hogy megvédjük a lakosságot a fertőzéstől!!!

Arra kérünk mindenkit, hogy amennyiben bármi tünetet észlel egészségi állapotán, vagy koronavírus gyanús személlyel került kapcsolatba, vagy külföldön tartózkodott, értesítse háziorvosát telefonon.

Amennyiben valakinél elrendelik a házi karantént, annak ellátásáról való gondoskodás a település önkormányzatának feladata. Segíteni akkor tudunk, ha arról van információnk. Kérem, keressenek bennünket bizalommal telefonon (Tokaji Tamás, falugondnokot a +36-30/217-6312; Marosvölgyi Valéria, intézményvezetőt a +36-30/257-5008 telefonszámokon).

Tájékoztatom továbbá Önöket, hogy Magyarország Miniszterelnöke 2020. március 13-án, pénteken este bejelentette, hogy 2020. március 16. napjától új oktatási munkarend lép életbe az általános iskolák és középiskolák tekintetében, úgynevezett tantermen kívüli, digitális munkarend lép érvényben. Erről az iskola külön tájékoztatást küld a szülőknek.

Tájékoztatom Önöket arról is, hogy a Somogyjádi Mikrotérségi Mesevár Óvodában és Mini Bölcsődében 2020. március 16. napjától rendkívüli szünetet rendeltem el, az intézményekben ügyeleti ellátás keretében – csak teljesen egészséges – gyermekek felügyeletét biztosítjuk.

Felhívom a Tisztelt Szülők figyelmét, hogy a Somogyjádi lakóhellyel rendelkező gyermekek részére a napi egyszeri meleg étkezést biztosítjuk abban az esetben, ha igényeiket jelzik. Kérem az érintett szülőket, hogy gyermekük étkezési igényét Ress Antalné Klári felé jelezzék a +36-30/549-6044 telefonszámon.

A Somogyjádi Közös Önkormányzati Hivatal – jegyző úrral történt egyeztetést követően – 2020. március 16. napjától a személyes ügyfélfogadást szünetelteti. Személyes ügyintézésre csak kiemelten fontos, halaszthatatlan esetekben – telefonon történt időpont egyeztetés után – biztosítunk lehetőséget. Telefonszámaink: 82/489-001, 82/489-004 és +36-30/469-9139. A személyesen hozott beadvány elhelyezhető a Hivatal főbejárata mellett található postaládában. E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Felhívom településünk idősebb lakóinak figyelmét arra, hogy a vírus terjedése tekintetében ők a legveszélyeztetettebbek, közösségbe lehetőleg egyáltalán ne menjenek, maradjanak otthon, ellátásukban a falugondnok és a házi gondozók fognak segítséget nyújtani. Kérjük, hogy amennyiben segítségre van szükségük, keressék Tokaji Tamás falugondnokot a +36-30/217-6312; Marosvölgyi Valéria, intézményvezetőt a +36-30/257-5008 telefonszámokon.

Tájékoztatom Önöket, hogy a fogorvosi ellátás szünetel, csak sürgős, halaszthatatlan esetben hívják a fogorvost!

Védőnőnk kizárólag telefonos egyeztetés után és indokolt esetben tart családlátogatást. Nagyné Csányi Erzsébet védőnő telefonszáma: +36-30/642-3532

Háziorvosunk arra kér mindenkit, hogy minden NEM SÜRGŐS orvosi vizsgálat, szakrendelés felkeresése halasztásra kerüljön, lehetőleg mindent telefonon intézzenek!

Tájékoztatom Önöket, hogy Önkormányzatunk Művelődési Háza és a Sportcsarnok is 2020. március 16. napjától határozatlan időre bezárásra került, ezen intézményekben semmilyen rendezvény megtartását nem engedélyezzük.

Felhívom az érintettek figyelmét arra, hogy a szociális étkeztetés és a házi segítségnyújtást továbbra is a megszokott rendben biztosítja Önkormányzatunk az Alapszolgáltatási Központ dolgozóinak közreműködésével.

Több bejelentés érkezett azzal kapcsolatban, hogy sokan jöttek haza külföldről, ami természetes, nem rendeltek el részükre karantént, ugyanakkor kérjük, hogy lehetőség szerint maradjanak családjaik körében, ezzel is elősegítve a településen élők nyugalmát! Köszönjük a megértést!

Kérem Önöket, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük az emberek közötti érintkezést a koronavírus-járvány megfékezéséhez.

Minden lakosunk figyelmét felhívom a gyakori és alapos kézmosás fontosságára!!!

Vigyázzunk saját, családtagjaink és embertársaink egészségére!

Kiemelten fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy csak együtt, türelemmel, egymással szembeni empátiával tudjuk megfelelően kezelni a kialakult helyzetet.

Bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésükre.

Somogyjád, 2020. március 16.

Tisztelettel:

Lőrinczné Kiss Ilona sk.
polgármester